Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli 

Węglowodany

4,4 g

Białko

22,71 g

Wartość energetyczna 

209 kcal

Całość

1 045 kcal

Tłuszcz

7,95 g

Składniki

  • 250 g chudego sera twarogowego

  • 1 makrela

  • 1 cebula pokrojona w drobną kostkę

  •  2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

  • sól i pieprz

  • szczypior do dekoracji

Sposób wykonania

  • Ser twarogowy chudy zmielić w maszynce razem z makrelą (bez ości) lub zgnieść wszystko widelcem, dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i cebulę.
  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Jeżeli masa będzie zbyt sucha można dodać odrobinę oliwy z oliwek lub olej lniany, posypać dekoracyjnie szczypiorkiem lub zieloną pietruszką.